Bornocu Ersan 11 Kasım 2015 Çarşamba



Önceden haberini yaptığımız Masonlar.org internet sitesine yeni eklemeler yapılmış. "Spock" ve "Adam" adlı üyelerin yazdıklarını bir okuyalım.








Sayın Spock'a cevaben;

- İlk başta yaptığınız alıntı 4.Derece Ritüeli'nin Açıklamasına aittir. Özellikle ritüelin tamamını yazdıktan sonra açıklamasınıda ekledik. Yazı, 1742'de Rahip tarafından yazılmış "Franmasonların Sırrı" adlı kitaptan alınmıştır. Sayın Spock, olaya yanlış girmişsiniz, bu derecenin açıklamasını 33° Mason Sahir Erman'ın yazdığı yazıdan alınmıştır. Eğer 1995 baskılı 4.Derece'nin açıklamasını yazan kitap sizde varsa, lütfen 25.Sayfasını açın, okuyun. Rahmetli Sahir Bey, sizin alıntı yaptığınız yazıdan alıntı yapmış. Lütfen olayın bütününe bakın, belli yerleri cımbızla alıntı yapıp, onun üzerine yorum yazınca, olaylara yanlış bakarsınız. Bakın biz mason değiliz fakat sizin üst dereceli bir üyenizin yazmış olduğu yazıyı olduğu gibi aktarıyoruz lakin bunun farkında değilsiniz. Üç fireyi veren Rahip, 1742'de yazmış. 272 sene önce, müsade edin, o kadarcık olsun !

- Gazi Mustafa Kemal'in söylediği sözler, İzzet Nuri Gün - Yalçın Çeliker'in yazdığı Masonluk ve Masonlar "İsimler Belgeler" adlı 1968 yılında basılan kitabından alınmıştır. Sayfa 35'i açarsanız göreceksiniz. Yazı, "Atatürk ve Masonlar" konu başlığından alınmıştır.

- Haberin altına yapılan yorum, sitemize "Adsız" adlı üyenin yapmış olduğu yoruma cevaben yazılmıştır. Siz cümleden farklı anlam çıkarıyorsunuz, ziyaretçimiz Forum hakkında yazdıklarına cevaben kısaca bizde bunları dile getirdik.

- Kişisel fikirlerinize saygı duyarım fakat sizin yazdığınız "fiziki saldırı olması durumunda, kendini gol atmış sayabilir, sevinebilir" ima yollu göndermelere katılmıyoruz. Bu saçma ve provokatif amaçlı yazdıklarınızı bir kez daha gözden geçirin, keza kendi üyelerinizin isim listesi çarşaf çarşaf yayınlandı. Sitemizde bireysel bazda kimseyi hedef göstermiyoruz, sadece geçmişte Mustafa Kemal tarafından bizzat dönemin 33.Derece Mason İçişleri Bakanına dikte ettirerek kapattırdığı Mason Localarının bir kez daha kapanması adına küçük bir katkıda bulunuyoruz. Bizi başka kimselerle karıştırmayın ve taklitlerimize karşı uyanık olun.

- (b) kategorisinde etrafımızda birçok tanıdığımız mevcuttur. Site editörü "admin" mason değildir. Kendi üyelerinizin yazmış olduğu birçok yazıyı olduğu gibi aktarıyoruz, Adam'ın söylediği gibi kopyalıyoruz. Sevgili Spock, açık kaynaklara bakarsan istediğin yazıyı bulabilirsin, bizlerde bu kitaplardan yararlanıyoruz. Kendi kurumunuz içerisindeki gruplaşma ve kavgalar o denli keskin ki, neredeyse 2'ye bölüneceksiniz.
(a) ve (b) kategorisini karıştır, yazdığınız birçok kitapları ekle, TV ve Belgeselleri izle, İşte sana (c) kategorisi...


Bu yazı ; Bornocu Ersan Tarafından yazılmış olup, , , , kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazıları RSS 2.0 . ile takip edebilir, ve eğer istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!

0 yorum for " Masonlar.org Forumunda "Masonoloji" Tartışması (2.Bölüm) "

Cevap Bırakın

Reklam