Bornocu Ersan 11 Kasım 2015 Çarşamba



A. HAZIRLIK

Toplantıdan önce I. Tören Üstadı;

- Üstadı Muhteremin kürsüsünde bir kum saati, yeni Üstada verilmek üzere Üstad Derecesi Ritüeli,

- I. Nazırın kürsüsünde Üstad Önlüğü,

- II. Nazırın kürsüsünde Üstad avadanlıkları, (Mala, Resim Kalemi, Pergel)

- Koruyucuda Pergel


bulundurur.

Mabedin Güney Batısında, aday için yer ayrılır.

Efsane okunmadan önce, bütün ışıklar söndürülür. Yalnız, Orta Sütunların ışıkları, varsa Kutsal Kitaplar üzerindeki ışık ve Kutsalların Kutsalı kısmındaki ışıklar yanık kalır.

Mabedin duvarları, matem alameti olarak, siyah örtülerle kaplıdır. Kutsalların Kutsalı siyah tül perdelerle ayrılmıştır. Örtülerde ve perdelerde, göz yaşı damlalarını andıran şekiller vardır.

Yemin Kürsüsü'nün Batısında, Mabedin ortasında; baş tarafı Batıya dönük, Mezarı andıran, üzeri siyah örtülü bir kaide vardır. Bunun ayak ucuna, uçları Batıya çevrilmiş bir Gönye, baş ucuna uçları Doğuya çevrilmiş bir Pergel, örtünün üstüne de bir "Akasya Dalı" konmuştur.

Toplantı başlamadan önce; Bir Önceki Üstadı Muhterem, o yoksa Önceki Üstadı Muhteremlerden biri, adayın Kalfa Derecesindeki bilgilerini yoklar ve sonucu Üstadı Muhtereme bildirir.

Tören süresince yapılan konuşma ve hareketlerin, Kardeşler tarafından duyulmasına ve görülmesine özen gösterilir.

Aday birden fazla ise; I. Tören Üstadının yapacağı hazırlıklar aday sayısına göre yapılır ve tören metninin gerekli yerlerinde çoğul ifade kulanılır.

Bu yazı ; Bornocu Ersan Tarafından yazılmış olup, , , , , kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazıları RSS 2.0 . ile takip edebilir, ve eğer istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!

0 yorum for " 3.Derece Ritüeli: "Yükseliş Töreni" (Hazırlık) "

Cevap Bırakın

Reklam