Bornocu Ersan 11 Kasım 2015 Çarşamba



Madde 123 - Yorum

(1) İşbu tüzüğü yorumlama yetkisi Büyük Locaya aittir. İhtiyaç olan durumlarda, Büyük Görevliler Kurulu, Yasalar Komisyonundan görüş aldıktan sonra konuyu karara bağlayarak yürürlüğe sokar. Bu kararı, Yasalar Komisyonunun görüşüyle birlikte, ilk Büyük Loca Toplantısında onaya sunar. Yorumun reddi halinde karar yürürlükten kalkar. Yorumun kabulü halinde yorum işbu tüzüğün bir parçası haline gelir.

(2) X. Bölümdeki üyelik işlemlerine dair hususlarda yorum yetkisi Büyük Sekreterindir. Büyük Sekreterin yorumu, Büyük Loca üyelerinin en az yirmide birinin yapacağı yazılı itiraza istinaden, ilk toplantısında Büyük Locanın onayına sunulur.

Madde 124 - Yürürlük

Bu Tüzük 19 Kasım 2011 tarihli Büyük Loca Toplantısında kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.

Madde 125 - Yürürlükten Kaldırılan Mevzuat

İşbu tüzüğün yürürlüğe girmesiyle, Nisan 1974 tarihindeki Genel Kurul kararı ile kabul edilip 01 Eylül 1974 tarihinde yürürlüğe giren Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Tüzüğü ile 30 Nisan 1972 tarihli Genel Kurul kararı ile kabul edilip 01 Eylül 1972 tarihinde yürürlüğe giren Localar Genel Tüzüğü, daha sonra yapılan tüm değişiklikleri ile birlikte yürürlükten kalkmıştır. Ayrıca, diğer mevzuatın işbu Tüzüğe aykırı düşen hükümleri de yürürlükten kaldırılmıştır.

Geçici Madde 1 - Loca Seçimleri

Loca seçimlerine ait 90. ve 91. Maddelerdeki değişiklikler Kasım 2013 tarihinde yapılacak seçimlerden itibaren yürürlüğe girecektir.

Geçici Madde 2 - Büyük Loca Görevlisi Seçimleri

Büyük Görevliler Kurulu seçimlerine ait 26. Maddedeki değişiklikler Mayıs 2013 tarihinde yapılacak seçimlerden itibaren yürürlüğe girecektir.

Geçici Madde 3 - Katılmış Üyelik

Katılmış üyelik kaldırılmıştır. 19 Kasım 2011 tarihinden önce katılmış üye olanların kazanılmış hakları saklıdır fakat katılmış üye aidatı ödemezler.

Geçici Madde 4 - Vadi Haysiyet Kurulu Seçimleri

Vadi Haysiyet Kurullarının seçimlerine ait 33. Maddedeki değişiklikler Mayıs 2013 tarihli Büyük Loca Toplantısında uygulanacaktır

Geçici Madde 5 - Mimar Sinan, İVAL ve Anadolu Güneşi Araştırma Locaları

Halihazırda faaliyet gösteren Mimar Sinan (İstanbul Vadisi), İVAL (İzmir Vadisi) ve Anadolu Güneşi (Ankara Vadisi) Araştırma Locaları, 61. Madde hükümleri uyarınca, mevcut üyeleriyle, ilgili Vadilerin Araştırma Localarıdır. Bu Locaların görevli seçimi 2011 yılının Aralık ayında yapılacaktır.

Bu yazı ; Bornocu Ersan Tarafından yazılmış olup, , kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazıları RSS 2.0 . ile takip edebilir, ve eğer istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!

0 yorum for " Son Hükümler "

Cevap Bırakın

Reklam