Bornocu Ersan 11 Kasım 2015 Çarşamba



Yeni Şafak Gazetesi'nde 22 Aralık 2014 tarihinde Yasin Aktay'la yapılan röportajın ilgili bölümünde şunları söylüyor;

Paralel yapı ile mafya arasında nasıl bir benzerlik kuruyorsunuz?

Mafya sahasına girenleri topuğundan vurur, gözdağı vererek haraca bağlar. Bütün alana böylece hakim olur. İşin kötü yanı bu yapı bütün Türkiye’yi hakim oldukları bir yer haline getirmek istedi. Tüm bunları da medya, polis ve yargı mensupları aracılığıyla yapmaya çalıştılar. 14 Aralık da onların tipik operasyonları içinde açığa çıkanlardan sadece birisi. Ben eminim ki bundan sonra bırakmış oldukları izler takip edildiğinde pek çok yere ulaşılacak.

HİZMET ÖRGÜTÜ

Ergenekon gibi çok önemli dava sürecini bile kendi çıkarları için kullandılar. Darbeci yapılarla elbette mücadele etmek gerekiyordu ama bu şekilde değil. Bunlar neredeyse hesaplaşmak istedikleri herkesi bir şekilde bu havuza, delil uydurup kumpas kurarak dahil etmişler. Çok hayırlı bir işi murdar ettiler. Çünkü onlar için ‘hizmete hizmet’ daha önemliydi. Hizmet artık örgütün kendisidir, bir yol değildir.

Cemaat bu sapmayı sonradan mı yaşadı, yola ilk çıktıklarında da bu gayeye mi sahiplerdi?

Bu tam olarak bilinmiyor. Tüm bu olanlardan sonra dönüp Gülen’in sakladığı o sırrı merak eder oluyoruz. Gülen'in en yakın çevresinden bile bu sırrı sakladığını düşünüyorum. O sırrı, yola çıkarken farklı çevrelerden almış olduğu bir ‘ahit’e bağlıyorum. O ahidin de biraz masonik bir ahit olduğunu düşünüyorum. Kasım Gülek ile olan ilişkisini göz ardı edemeyiz. Gülek, hem Moon tarikatının Türkiye’deki temsilcisi hem de üst düzey bir masondur. Komünizmle Mücadele Derneği'nin ikincisini Erzurum’da Gülen başlatmıştır. Komünizmle Mücadele Derneği deyip geçmemek lazım. Bu dernek, kontrgerilla ve Türkiye’nin masonik çevrelerle olan irtibatının en önemli noktalarından biridir. Öyle herkesi de bu yapının başına getirmezlerdi o dönemde.

Ne anlama geliyor Gülen’in bu çevrelerle ilişkisi?


Ta o zaman kurulan ve bugüne dek işlemekte olan adeta teleolojik bir planı açıklıyor. Işık evlerinden, elemanların istihdamına, iş bölümüne kadar son derece özenle oluşturulmuş bir yapı. Bu yolda düzülen bir göç değil. Ta işin başında önüne detaylı bir planın konulduğu anlaşılıyor ki, bu Fethullah Gülen’i de en üst düzeyde bir dehanın çapını da aşan bir durumdur. Yani bir üst akıl var işin arkasında. Bu üst aklın sırrını bilmeden Gülen’in de sırrını bilmek mümkün değil.

http://www.yenisafak.com.tr/hayat/tipik-mafya-2051524

Bu yazı ; Bornocu Ersan Tarafından yazılmış olup, , , kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazıları RSS 2.0 . ile takip edebilir, ve eğer istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!

0 yorum for " Paralel Yapı Kime Hizmet Ediyor? "

Cevap Bırakın

Reklam